22 Şubat 2013 Cuma

Honda cbr 600 rr

Honda CBR 600 RR MOVİSTAR

Periyodik bakım,eksantrik zinciri değişimi ve gergi değişimi yapıldı.Parçalar orjinal kullanılarak sezona hazır hale gelmiştir. Sezona hazırlıklı olması gereken motorda,zincir,dişli,balata,hava filtresi,yağ,eksantrik zincirinden ses geliyorsa,eksantrik zinciri ve zincir paletleri,otomatik zincir gergisi değiştirilir. Kullandığınız yağ bilinen marka olmalıdır. Motorun yağını manueline göre değiştirmelisiniz.Yağ filtreside dahil.Bu parçalar mutlaka orjinal olması gerekir.Çıkma temiz parçalar kesinlikle kullanılmamalıdır!
Şayet çıkma parça kullanırsanız bilinçli binici değilsiniz.Çıkma parça neden çıkmıştır?




 Eksatrik zincirini debriyaj kapağını açarak ve üst kapağı açtıktan sonra otomatik gergiyi boşaltıp,zinciri çıkartabilirsiniz. Sentesini alıp,yenisini takabilirsiniz. Size şayet zincir değişecek denirse ve motor sökülmeli derlerse motorunuzu elletmeyiniz. Motor indirmeden de zincir değişir !







 Hava filtresinin eskisi ve yenisi.K&/N filtre kullanırsanız motorun enjeksiyon ayarları zengin oksijene göre ayarlanmalıdır.Eğer motorunuz standartsa,orjinalliğini bozmamanızı tavsiye ederim.

 600 rr bloğu Krank ve yataklar değişim yapılacak.Motor yaptırırken mutlaka yağ pompasını değiştirmeniz gerekir.Kesinlikle çıkma temiz dedikleri parçayı almayın! 
Hondadan orjinal yağ pompasını mutlaka temin edin.Alttaki resimdeki gibi yağ pompası barkotlu olması gerekir. Yeni pompanın resmi alttadır.

 Üstünde dişlisi takılı olan eskisidir.Diğeri yeni 0 pompadır.